Aardappel-knolselderijgratin

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en schaaf er met een kaasschaaf dunne plakjes van. Je kunt ze ook zo dun mogelijk snijden. Heb je een keukenmachine? Dan kun je ze daarmee ook in dunne plakjes schaven.
  • 2 Pel de knoflook en snijd fijn. Ris de blaadjes van 3/5 van de takjes tijm, meng met de knolselderij- en aardappelplakjes en verdeel over de ovenschaal.
  • 3 Schenk de slagroom over de groente-en aardappelplakjes en bestrooi met de kaas. Leg de rest van de takjes tijm erop en bak de gratin in ca. 1 uur onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt.

Aardappel-knolselderijgratin is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met portsaus en knolselderijgratin
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijgratin
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Reebout met mosterd en stoofperen
0 min
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept