Gevulde kalkoen met paddenstoelen & pancetta

9
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem de kalkoen 30 min. voor bereiding uit de koelkast. Snipper ondertussen de sjalot. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de naaldjes fijn. Snijd de paddestoelen grof. Hak de noten grof. Snijd de pancetta fijn. Verhit 1/3 van de olie in een grote koekenpan en bak de pancetta en sjalot 2 min. op laag vuur. Zet het vuur hoog en bak de paddenstoelen 2 min. mee. Voeg de rozemarijn toe en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de korstjes van de boterhammen. Rooster het brood in een broodrooster en snijd in blokjes van 1 cm. Meng het kipgehakt met het brood, de noten en het paddenstoelen-pancettamengsel. Vul de kalkoen ermee.
  • 3 Wrijf de kalkoen in met de rest van de olie en bestrooi hem met peper en zout. Zet de kalkoen in de ovenschaal of braadslee met de borst naar beneden en laat in ca. 1½ uur goudbruin en gaar worden. Keer na 45 min. om. Controleer met de vleesthermometer in het midden van de vulling of de kalkoen gaar is, de temperatuur moet 70 °C zijn. Haal de kalkoen uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten voordat je hem aansnijdt.

Gevulde kalkoen met paddenstoelen & pancetta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept