1 Doe de kippenpoten in een pan, schenk er het water bij en voeg de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 30 min. zachtjes koken. Neem de poten uit de bouillon en laat 30 min. afkoelen. Bewaar de bouillon.
2 Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder het vel van de kippenpoten. Pluk het vlees van de poten en snijd in stukjes Verhit de rest van de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe (roux). Voeg de vadouvan toe en laat de roux op laag vuur 3 min. garen. Roer regelmatig. Voeg 375 ml van de afgekoelde bouillon en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden. Voeg de kip en de champignons toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de bakjes in 8 min. af in de voorverwarmde oven. Schep de ragout in pasteibakjes en knip de bieslook erboven.
Pasteitjes met kipragout is een recept van Albert Heijn