3 - Laat diepgevroren frambozen volledig ontdooien.
4 - Maak 50 g pure chocolade fijn met een rasp of dunschiller en verdeel over de bodem van 4 glazen.
5Voorbereiding
6 (30 min. + minstens 3 u. in de koelkast)
7 Voor de frambozenmousse:
8 Mix de frambozen fijn in een mengkom, samen met 1 eetl. bloemsuiker. Klop er de petit-suissekaas onder.
9 Klop de room stijf en schep onder de frambozencrème.1
0 Klop 1 eiwit stijf en voeg al kloppend 2 eetl. bloemsuiker toe. Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig onder de frambozencrème. 1
1 Vul de 4 glazen tot de helft met de frambozenmousse en zet koel weg. 1
2 Voor de chocolademousse:1
3 Smelt de twee soorten chocolade samen au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). 1
4 Scheid intussen de eidooiers van de eiwitten. Klop 2 eidooiers 1 à 2min. onder de gesmolten chocolade. 1
5 Klop de room half stijf. Meng onder het chocolademengsel tot een homogene massa.1
6 Klop 2 eiwitten stevig op. Spatel 1/3 van de eiwitten voorzichtig onder de chocolademassa. Schep er daarna ook de rest voorzichtig onder. Meng niet te lang: zo blijft de mousse lekker luchtig. 1
7 Lepel de chocolademousse boven op de frambozenmousse en laat minstens 3 u. opstijven in de koelkast.1
8 Afwerking1
9 Versier elk glas met 3 frambozen en bestrooi met bloemsuiker.
Panaché van chocolade- en frambozenmousse is een recept van Solo Open Kitchen