Idee voor de Kerst:Chocoladepotje met speculaas.

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 4 ovenschaaltjes of ovenvaste kopjes, ingevet en bestoven met bloem
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt.
  • 3 Laat iets afkoelen.
  • 4 Klop de eieren met de suiker schuimig.
  • 5 Spatel de bloem en speculaaskruiden door het eimengsel. Schep daarna het chocolade mengsel luchtig door het beslag. Giet dit in de schaaltjes of kopjes en bak 12-15 minuten in het midden van de oven.
  • 6 De buitenkant wordt stevig maar het binnenste blijft zacht. Serveer het gerecht lauwwarm, bestrooid met poedersuiker.
  • 7 Of desgewenst met een toef slagroom.
  • 8 • Kies eens voor chocolade met nootjes.
  • 9 • Vervang speculaas kruiden door een mespuntje kaneel poeder met gemalen zwarte peper.

Idee voor de Kerst:Chocoladepotje met speculaas. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Oranje feesttaart
85 min + 1,5 uur wachten -
Bekijk recept
Roerbakschotel met kip en broccoli
25 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerbakschotel met varkensreepjes
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse aardappelschotel
25 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept