1 4 ovenschaaltjes of ovenvaste kopjes, ingevet en bestoven met bloem
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt.
3 Laat iets afkoelen.
4 Klop de eieren met de suiker schuimig.
5 Spatel de bloem en speculaaskruiden door het eimengsel. Schep daarna het chocolade mengsel luchtig door het beslag. Giet dit in de schaaltjes of kopjes en bak 12-15 minuten in het midden van de oven.
6 De buitenkant wordt stevig maar het binnenste blijft zacht. Serveer het gerecht lauwwarm, bestrooid met poedersuiker.
7 Of desgewenst met een toef slagroom.
8 • Kies eens voor chocolade met nootjes.
9 • Vervang speculaas kruiden door een mespuntje kaneel poeder met gemalen zwarte peper.
Idee voor de Kerst:Chocoladepotje met speculaas. is een recept van Solo Open Kitchen