Zoek
Parelsuikerwafels
4
60 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g boter
2,5 dl melk
500 g bloem
300 g parelsuiker
1 koffielepel natriumbicarbonaat
100 g bloemsuiker of fijne korrelsuiker
1/2 koffielepel vanillesuiker
1 el vloeibare honing
2 el plantaardige olie
1 ei
Bereiding
1
Haal alle gekoelde ingrediënten een paar uur op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2
Meng 400 g bloem met de vanillesuiker en het natriumbicarbonaat. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en voeg het ei toe.
3
Giet de melk bij het ei in het kuiltje. Roer er beetje bij beetje de bloemsuiker (fijne suiker) bij tot een egaal beslag.
4
Voeg de boter, de honing en de rest van de bloem toe en meng goed. Schep er tot slot de parelsuiker goed onder.
5
Dek het beslag af met een keukenhanddoek en laat 30 min rusten.
6
Vet het wafelijzer lichtjes in met de plantaardige olie en bak de wafels mooi bruin.
Parelsuikerwafels is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker