Brusselse wafels

4
115 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 WARM DE MELK EN HET WATER OP SAMEN MET DE GIST (iets warmer dan lichaamstemperatuur) Scheid de eidooier van het eiwit. Klop het eiwit op. Smelt ondertussen de boter op een klein vuurtje. Haal de melk van het vuur en kluts de eierdooiers eronder. Voeg onder het melkmengsel de bloem toe. Schraap ook het vanillestokje uit én voeg toe bij het melkmengsel. Voeg de gesmolten boter toe bij het melkmengsel Spatel het eiwit onder het het mengsel in twee keer Laat>45 minuten rusten met ene handdoek op (laten rijzen)
  • 2 voor het bakken, vet je ijzer in. Spatel het deeg nog eens voorzichtig van onder naar boven. Ik bak ze in een gewoon wafelijzer. Tijd om te bakken ongeveer een 3 minuutjes Tijd voor te smullen! Heb je wafels over,je kan ze invriezen en later opwarmen in de oven of morgen zijn deze ook lekker! Steek ze in de broodrooster en ze zijn weer krokant ! Serveer met bloemsuiker en (eventueel) slagroom

Brusselse wafels is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafels met slagroom en kersen
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met kardemom-gemberroom
5 min Nagerecht
Bekijk recept

Brusselse wafels met rood fruit
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse bodding
Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse appels
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept