Zoek
Zachte speculaas
10
40 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
275 gr boter
450 gr donkere cassonade
3 gr speculaaskruiden
3 gr kaneel
1 ei
100 ml water
750 gr bloem
125 gr fijngemalen amandelen
11 gr bakpoeder
50 gr geschaafde amandelen
Bereiding
1
. Meng de boter, de suiker, de kruiden en de kaneel tot een glad geheel.
2
. Voeg het ei en het water toe en meng weer goed.
3
. Doe dan de bloem, de fijngemalen amandelen en het bakpoeder erbij en meng tot een homogene massa.
4
. Voeg de geschaafde amandelen bij en meng alles nogmaal eens heel kort.
5
. Maak een grote rol van het deeg, wikkel deze in plastiekfolie en laat minimaal 4 uur rusten in de koelkast.
6
. Snijd plakken van ongeveer 1,5 cm dikte en duw ze een beetje plat.
7
. Bak ze op 180° gedurende 24 minuten.
Zachte speculaas is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozen blechkuche
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Salade met geitenkaasballetjes
25 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min
Nagerecht
Bekijk recept