Zoek
Vanille-eilandjes met chocolade
4
15 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (200 g/400 ml)
100 g pure chocolade (70%)
40 g pure chocolade, in stukjes
50 ml donkere rum
15 g fijngehakte geroosterde hazelnoten
Bereiding
1
Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs en werk het met de de lepel los.
2
Meng de stukjes donkere chocolade erdoor.
3
Schep bollen van het chocolade-ijsmengsel op een bakplaat bedekt met bakpapier. Vorm er met de achterkant van de lepel cirkels (eilandjes) van.
4
Plaats de ijseilandjes een uur in de vriezer.
5
Smelt de pure chocolade in een schaaltje boven een pan met kokend water.
6
Giet de rum erbij en laat de chocolade dikker wordt.
7
Serveer 2 of 3 eilandjes per persoon, overgoten met de chocolade-rumsaus. Bestrooi tenslotte met de fijngehakte geroosterde hazelnoten.
Vanille-eilandjes met chocolade is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Brownies met pure en witte chocolade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept