halloweentaart

6
100 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150 °C. Roer de boter mals.Voge eerst de eieren en daarna de mix toe.Meng 5 minuten tot een glad beslag.Bak de cake 20 minuten op 150 °C Vet de springvorm in en vul met beslag . Bak de cake 20 minuten op 150 °C . Verhoog de temperatuur tot 170 °C en laat nog 20 à 25 minuten bakken op 170°C Verwijder de springvorm en laat de cake afkoelen op een taartrooster.
  • 2 Breng 1 druppel rode en 3 druppels gele kleurstof aan op 200 g
  • 3 marsepein en kneed tot je oranje marsepein hebt. Voeg eventueel extra druppels toe om nog meer kleur te geven.
  • 4 Druk de marsepein plat en leg de plak tussen twee vellen huishoudfolie . Rol er met de deegrol over tot de plak een diameter van ca. 36 cm heeft
  • 5 Snijd de cake horizontaal door in twee gelijke delen . Bestrijk de onderhelft met een laag taartvulling abrikoos en plaats de bovenhelft er weer op. Smelt 100 g afdekgelei abrikoos met 40 ml water in een pannetje . Bestrijk de cake volledig met afdekgelei .Leg de oranje marsepein over de cake en druk overal goed aan .Rol 70 g ongekleurde marsepein uit tussen twee vellen huishoudfolie en snijd er spookjes in uit.Kleur 30 g marsepein uit mzet groene kleurstof en rol uit tussen folie . Snijd er een of meerdere doodshoofden in uit.Warm een zakje chocoglazuur op in de microgolfoven of bain marie.Teken met het gesmolten glazuur een vleermuis,bijvoorbeeld met behulp van een zelfgemaakt spuitzakje van bakpapier.Versier de taart met deze zelfgemaakte griezels.

halloweentaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker