2 Smelt de boter (of olie) en vermeng met de suiker, vanillesuiker, aroma naar keuze en het zout. Als aroma is amandel of kerssmaak wel passend in deze cake.
3 Voeg de eierdooiers toe.
4 Wanneer de eieren volledig in de massa zijn vermengd, voeg je de gezeefde bloem toe.
5 Tot sloet roert men het tot sneeuw geklopte eiwit erdoor.BAKPROCES:
6 De ingevette bakvorm met de helft van het deeg vullen.
7 In het midden van het deeg over de gehele lengte met een eetlepel een gleuf maken.
8 De appel in schijfjes snijden en in de gleuf leggen.
9 De rest van het deeg daarover verdelen.1
0 Laat ongeveer 45 minuten bakken in een tot 180° C voorverwarmde oven.Ga met een naald na of de cake voldoende is gebakken. Indien het deeg nog aan de naald blijft hangen, is de cake onvoldoende gebakken.1
1 Ongeveer 10 minuten laten afkoelen en dan pas de cake losmaken uit de vorm.1