Appelcake

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 BEREIDING ROERDEEG:
  • 2 Smelt de boter (of olie) en vermeng met de suiker, vanillesuiker, aroma naar keuze en het zout. Als aroma is amandel of kerssmaak wel passend in deze cake.
  • 3 Voeg de eierdooiers toe.
  • 4 Wanneer de eieren volledig in de massa zijn vermengd, voeg je de gezeefde bloem toe.
  • 5 Tot sloet roert men het tot sneeuw geklopte eiwit erdoor.BAKPROCES:
  • 6 De ingevette bakvorm met de helft van het deeg vullen.
  • 7 In het midden van het deeg over de gehele lengte met een eetlepel een gleuf maken.
  • 8 De appel in schijfjes snijden en in de gleuf leggen.
  • 9 De rest van het deeg daarover verdelen.1
  • 0 Laat ongeveer 45 minuten bakken in een tot 180° C voorverwarmde oven.Ga met een naald na of de cake voldoende is gebakken. Indien het deeg nog aan de naald blijft hangen, is de cake onvoldoende gebakken.1
  • 1 Ongeveer 10 minuten laten afkoelen en dan pas de cake losmaken uit de vorm.1
  • 2 Bestrooi tenslotte met poedersuiker.Smakelijk !

Appelcake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ronde appelcake
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcake
15 min Gebak
Bekijk recept
Karamel-appelcake
1 uur-
Bekijk recept
Amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij)
1 uur-
Bekijk recept

Ronde appelcake
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcake
15 min Gebak
Bekijk recept
Karamel-appelcake
1 uur-
Bekijk recept
Amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij)
1 uur-
Bekijk recept