Zoek
Pannenkoeken
4
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gram zelfrijzende bloem
1/2 liter melk
30 gram bloemsuiker
4 eieren
bakboter
Bereiding
1
Voor 7 à 10 stuks:
2
Zeef de bloem en voeg de suiker toe.
3
Voeg de eieren bij de bloem met een beetje melk.
4
Voeg langzaam de resterende melk toe terwijl je met een garde of mixer goed mengt.
5
Roer tot een glad mengsel.
6
Zet de pan op het vuur en laat een klein klontje boter smelten.
7
Bedek de panbodem met een dunne laag deeg.
8
Als de pannenkoek 'droog' is vanboven (geen vloeibaar deeg meer zichtbaar bovenaan) kan je hem omdraaien.
9
Tips: 1
0
- Lactose intolerant? Gebruik geitenmelk! Je pannenkoeken zullen iets fijner smaken.1
1
- Lekker met een bolletje ijs, vers fruit, ....
Pannenkoeken is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smurfenpannenkoekjes met blauwe bessen
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Pannenkoekrolletjes uit de oven
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smurfenpannenkoekjes met blauwe bessen
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Pannenkoekrolletjes uit de oven
Bekijk recept