Bananen-pannenkoekjes met dadels en hazelnootijs

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Het ijs
  • 2 Je kan de bereiding zelf best de dag voordien maken en ze laten ‘rijpen’ in de koelkast, dit zorgt voor een nog betere textuur van het ijs.
  • 3 Klop de eidooiers met de suiker tot een lichte massa.
  • 4 Breng de melk aan de kook met de hazelnootpasta en giet dit langzaam en al roerende over de eiermassa.
  • 5 Warm het geheel al roerende langzaam weer op tot de massa begint in te dikken. Stop het kookproces door de bodem van de pan kort in ijswater te dompelen en laat het geheel vervolgens goed afkoelen alvorens het af te draaien in een ijsbereider.
  • 6 De pannenkoeken
  • 7 Meng de bloem, zout, bakpoeder en suiker.
  • 8 Mix de bananen met de melk en de boter en roer het losgeklopte ei eronder.
  • 9 Spatel de bloemmengeling door de banaanmix en laat het beslag even rusten. 1
  • 0 Meng tot slot de fijngesneden dadels onder het beslag. 1
  • 1 Verhit een pan met wat Solo op middelhoog vuur en bak een 8-tal mooie pannenkoeken van het beslag. Regel het vuur bij wanneer nodig.

Bananen-pannenkoekjes met dadels en hazelnootijs is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hazelnootijs
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade - Hazelnootijs
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Haver-banaanpannenkoekjes
50 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Bananenpannenkoekjes met pecannoten
25 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept