Zoek
Rijsttaart
10
40 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
6 DL melk
5 eierdooiers
100 gr suiker
50 gr maiszetmeel
75 gr dessertrijst
1/2 l melk
75 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
100 gr crème patissière
1 ei
Bereiding
1
Warm de oven voor op 200 graden.
2
- Doe rijst, 1/2l melk, 2 zakjes vanillesuiker en 75gr suiker in een kookpot en laat een half uur koken.
3
- Je hebt nu rijstpap.
4
- Voeg het ei en de crème patissière toe en roer goed.
5
- Leg het bladerdeeg in de vorm, snijd de randjes af en doe de rijstpap in de vorm.
6
- Zet in de oven gedurende een half uur
Voorbereiding
voor crème patissière:
7
- Kook de 6 dl melk
8
- Klop de 5 eigelen met de suiker wit
9
- Meng er het maiszetmeel door en giet de kokende melk op het eiermengsel 1
0
- Zet het geheel terug op het vuur en laat al roerend opkoken gedurende 1 minuut zodat de eieren garen
Rijsttaart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Rijsttaart
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Pittige rijsttaart met krab
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde rijsttaart
30 min-
Bekijk recept
Rijsttaart
40 min
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Pittige rijsttaart met krab
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde rijsttaart
30 min-
Bekijk recept