Chocolade-Espuma

6
135 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De room en de melk samen opwarmen, dit mag niet koken en het dan terug laten afkoelen tot ongeveer 40 °C.
  • 2 Daarna eerst de chocolade erbij voegen en deze laten smelten en er dan pas de suiker onderroeren. Nooit laten koken.
  • 3 Terug laten afkoelen tot ongeveer 40 °C.
  • 4 In een espumafles gieten, 2 gaspatronen gebruiken en dit dan 2 uur laten afkoelen in de koelkast.
  • 5 u kan nu de espuma in glaasjes spuiten. Dit is een zeer luchtig dessertje. U kan dit eventueel nog afwerken met een scheutje slagroom er bovenop en een beetje cacao.

Chocolade-Espuma is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Oestertartaar met spinaziewaterkerscoulis en gin-espuma
Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde groenten met espuma van mozzarella
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
tomaat-mozza alla espuma
20 min
Bekijk recept
Gemarineerde zalm met espuma van zwart sesamzaad
120 min Voorgerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept