Meringues met aardbeienroom

6
180 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de meringues: klop de twee eiwitten en suiker op in de keukenrobot, tot het een stevig glanzend beslag is. Maak schuimpjes met behulp van een spuitzak of met een gewone soeplepel. Leg ze op een bakplaat met antikleeflaag en bak ze 2 tot 3 u op 120°C in een voorverwarmde oven.
  • 2 Rasp de pistachenoten met de keukenrobot of met een raspmolen tot een zacht groen poeder.
  • 3 Verwijder de steeltjes van de aardbeien, was ze en dep ze droog. Snijd 18 aardbeien in tweeën en doe de rest in de keukenrobot om er een coulis van te maken.
  • 4 Voor de slagroom: klop de room stevig op in de keukenrobot. Doe er al kloppend de suiker bij. Doe er al kloppend de aardbeiencoulis bij.
  • 5 5 Verdeel de aardbeienroom over 6 dessertborden, garneer elk bord met een schuimpje en twee halve aardbeien. Bestrooi de room met het pistachepoeder. Dien onmiddellijk op.

Meringues met aardbeienroom is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeien room dessert
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Eclairs met aardbeienroom
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeienroomflip met rabarber
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Wijze wafels
25 min Gebak
Bekijk recept

Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Trifle met meringue, mango en passievrucht
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemarmerde lekkernij met aardbeien en frambozen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept