4 - Snij de aubergines in de lengte in grote sneden van 1/2 cm dik.
5 - Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes van 1/2 cm.
6 - Scheur de mozzarella en de basilicumblaadjes in kleine stukjes.
7 - Snipper de platte peterselie en het bieslook fi jn.
8 - Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag,
9 zonder vetstof.1
0Voorbereiding 1
1 (35 min.)1
2 1 Leg de sneden aubergine naast elkaar op een licht ingevette bakplaat.1
3 Verdeel er 2 eetl. olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet de bakplaat 20 min. in de voorverwarmde oven.1
4 2 Meng ondertussen de tomatenblokjes met de pijnboompitten, de mozzarella, de kappertjes en de helft van de fijngesnipperde peterselie en de blaadjes basilicum. Kruid met peper en zout.1
5 3 Meng de parmezaan onder het paneermeel.1
6 4 Verdeel telkens een eetlepel van de tomatenmengeling over elke auberginesnede en rol op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in een ovenschotel.1
7 5 Verdeel de rest van de tomatenmengeling over de rolletjes en bestrooi met de parmezaanmengeling. Zet de ovenschotel 20 min. in de voorverwarmde oven tot u een mooi korstje krijgt.1
8 6 Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en voeg de rest van de peterselie en het basilicum toe, samen met het bieslook en 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.1
9 Afwerking2
0 Leg 4 auberginerolletjes op elk bord en geef er de pasta en een groen slaatje bij.
Auberginerolletjes met kruidige pasta is een recept van Solo Open Kitchen