Toscaanse panzanella

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Panzanella is een voorgerecht uit de Italiaanse keuken van oud brood, doordrenkt met gesneden tomaat, gekruid met basilicum en vinaigrette. Het stamt uit de armeluiskeuken en was bedoeld om goedkoop restjes op te maken, vergelijk de Nederlandse broodpap.
  • 2 Haal met een scherp mes de korst van het oud brood en breek het in stukjes.
  • 3 Meng alle ingrediënten in een grote kom en dek deze af met keukenfolie. Laat de panzanella minstens 1, tot maximaal 12 uur marineren. Zet de panzanella tijdens het marineren niet in de koeling.
  • 4 Serveer de panzanella op kamertemperatuur gegarneerd met wat verse peterselie en ciabatta of Turks brood.
  • 5 BRON homingtomaten

Toscaanse panzanella is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Panzanella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panzanella met mosselen
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Panzanella
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Panzanella
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toscaanse aardappelpartjes met spruitjes en vinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige gnocchi-linzenschotel met worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto met carré
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept