Rijkelijke groentencouscous

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de aubergine in de lengte in 2 en snij de kwarten in stukken van ongeveer 2 cm. Verhit wat olie in een pan en bak de aubergine op een hoog vuur gedurende 4 minuten aan beide kanten.
  • 2 Verwijder de schil van de sjalotten en snij deze in vier. Voeg daarna toe aan de aubergine en bak mee.
  • 3 Was de courgette en snij in de lengte in Bij een jonge vrucht kan je de schil laten, bij een oudere en taaiere vrucht schil je de courgette. Verwijder in dit laatste geval ook de zaadlijsten. Snij daarna de courgette in plakken van ongeveer 2 cm. Voeg de courgette toe in de pan.
  • 4 Voeg ook het kaneelstokje, de komijn en de tomatensaus toe in de pan. Leng het geheel aan met ongeveer 150 ml water (eventueel eerst wat minder en daarna nog wat meer toevoegen in functie van de vloeibaarheid van het geheel). Kruid naar eigen smaak met peper en laat het geheel een tiental minuten stoven.
  • 5 Voeg daarna de dadels, de kikkererwten en de kerstomaatjes toe en laat nog eens een tiental minuten stoven.
  • 6 Hak de geroosterde amandelen in grove stukken en strooi deze op het eind over de groenten.
  • 7 Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Dien op met de gestoofde groentenschotel.

Rijkelijke groentencouscous is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

7 groentencouscous
30 min-
Bekijk recept
Drie-groentencouscous met gehaktrolletjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Drie-groentencouscous met gehaktrolletjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura Van Lam Met Gebakken Groentencouscous
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Rijkelijke citroentaart
80 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijkelijke carpaccio met Gandaham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
B en B
2 min
Bekijk recept
Frangipane taart
30 min Nagerecht
Bekijk recept