Zelfgemaakte tortilla chips met een salsadipje

4
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een tip voor de vrijdagavond snack: zelfgemaakte tortillachips met een lekkere dip erbij. Het is niet moeilijk en binnen 20 minuutjes heb je zelfgemaakte tortillachips op tafel staan. Ook leuk om met de (klein)kids te maken!
  • 2 Begin met het voorverwarmen van je oven op 220 graden. Leg de wraps op elkaar en snij de wrap in 8 stukken, dit gaat heel makkelijk met een pizzasnijder.
  • 3 Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en leg hierop de stukjes wrap. Doe de olijfolie in een klein bakje en smeer met een kwast de wraps in met een dun laagje olie. Strooi nog een snufje zout over de wraps en ze kunnen de oven in.
  • 4 Zet de ‘wraps’ voor ongeveer 10 minuten in de oven maar let heel goed op! Want ze kunnen ineens heel snel donker worden en dan smaken ze niet meer zo lekker.
  • 5 Serveer met onderstaande pittige salsa dip of een andere dip.
  • 6 Pittige salsa dip
  • 7 •1 blikje gepelde tomaten
  • 8 •Een halve rode peper
  • 9 •Een kwart van een wit uitje, in stukjes gesneden1
  • 0 •Een halve theelepel knoflookpoeder1
  • 1 •Een halve theelepel zout1
  • 2 •Halve theelepel suiker1
  • 3 •Het sap van een halve limoen1
  • 4 Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of mix het met een staafmixer in een maatbeker. Mix het net zolang totdat alles goed gemixt is. Eventueel kan je het rode pepertje pas achteraf in de dipsaus doen zodat je de rode peper nog echt kan terugproeven en zien. Serveer de saus met lekkere zelfgemaakte tortillachips.

Zelfgemaakte tortilla chips met een salsadipje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept