Polenta met paddenstoelen en mosterdfondue

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn. Rasp de Gruyère en snijd de andere kazen in kleine blokjes. Hak de peterselie. Vet de vormpjes licht in.
  • 2 Kook de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de gare polenta in de vormpjes en laat afkoelen in de koelkast (liefst zo lang mogelijk).
  • 3 Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de knoflook zachtjes aan. Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 10 minuten mee. Breng op smaak met wat zout en laat eventueel vocht verdampen. Zet de pan van het vuur.
  • 4 Smelt in een steelpan op laag vuur de kaas met de witte wijn en de margarine. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Meng de mosterd erdoor en roer tot een gladde fondue.
  • 5 Stort de polenta-cakejes op 4 borden. Schenk er de warme fondue overheen en garneer met de gebakken champignons. Bestrooi met peterselie en serveer direct.

Polenta met paddenstoelen en mosterdfondue is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Gemarineerde zalmfritters
20 min Snack
Bekijk recept
Italiaanse millefeuille met polenta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Polentagaletten, moes met 3 soorten ui
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano
Hoofdgerecht
Bekijk recept