Gevulde tomaatjes veelzijdig anders

4
10 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een snel en simpel voorgerecht maak je door zelf tomaatjes te vullen. Een heerlijke gangmaker voor je hoofdgerecht en er zijn vele combinaties mogelijk. Dit zal je aanzetten tot eigen creativiteit .
  • 2 Was de tomaten, snijd op ongeveer 2/3 van de hoogte een kapje eraf en hol de tomaten uit. Bestrooi de binnenkant met zout en vul de tomaten met huzarensalade
  • 3 of met één van de hieronder aangegeven vullingen.
  • 4 Blauwe kaas vulling:
  • 5 Verkruimel 100 gram danish blue-kaas en roer er 1 eetlepel geknipte bieslook, zout, 1/2 theelepel paprikapoeder en 1 eetlepel zure room door.
  • 6 Hamvulling:
  • 7 Vermeng 1 1/2 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel slagroom, 1 eetlepel tomatenketchup, mosterd, zout en peper naar smaak. Roer er 1 eetlepel fijngehakte peterselie en 125 gram ham in blokjes door.
  • 8 Maïsvulling:
  • 9 Vermeng een gesnipperd uitje met 1 eetlepel kruidenazijn, 1 1/2 eetlepel olie en zout, peper en suiker naar smaak. Roer de inhoud van 1/4 literblik uitgelekte maïskorrels en een hardgekookt, in stukjes gesneden ei erdoor.1
  • 0 Garnalenvulling:1
  • 1 Maak een sausje van 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel slagroom, 1 eetlepel tomatenketchup, mosterd, zout, peper en worcestersaus. Meng hier 100 gram Hollandse garnalen door.

Gevulde tomaatjes veelzijdig anders is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept
Vlaflip anders
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met kropsla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse aardappelschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept