1 - Schil de asperges zoals je een wortel zou schillen. Stoom of kook de asperges (+-30 à 40 mins stomen).
2 - Schil de aardappelen en kook in water. Voeg als het water kookt ook 1 groentebouillonblokje bij, dat geeft een lekkere smaak aan de aardappelen.
3 - Als de asperges nog 10 minuten moeten stomen, kook ik 2 eitjes (of als je liever vis hebt, kan je ook wat kabeljauw stomen bij de asperges, ook een halfuurtje) en maak ik de saus:
4 * Neem een kleine pot en laat de boter smelten op een laag vuurtje.
5 * Voeg al roerend de bloem toe
6 * Laat 1 minuutje staan op het vuur
7 * Giet de melk er in kleine hoeveelheden bij , roer goed. Na enkele minuten zie je dat de saus goed begint te binden.
8 * Voeg er 3/4 van de garnalen bij en indien je graag gekruid eet ook nog wat peper en 1/4 van een bouillonblokje. Laat de saus nog enkele minuten de smaak van de garnalen opnemen en dan is alles klaar.
9 Smakelijk
asperges met garnalensaus en aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen