Zoek
SOS Piet - Witloof in zure melksaus
4
40 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 stronken witloof
boter
peper
zout
scheutje water
1 dl melk
1 dl karnemelk
1 kl PH groentebouillon
2 el maïszetmeel
sap van 1/2 citroen
Bereiding
1
Spoel het fruit niet.
2
- Bij de aardbeien laat je de steeltjes eraan.
3
- Gebruik geen water en vermijd gekwetst fruit.
4
- Gebruik vb. Peche, nectarine, meloen, ananas
5
- Snijd het fruit in twee of gebruik grote stukken.
6
- Leg de aardbeien op de bodem van de pot.
7
- Strooi de suiker erboven op watntde vruchten moeten de suiker opnemen
8
- Duw voorzichtig een beetje aan.
9
- Laat 1 uur trekken en giet dan de rum erover1
0
- Sluit de pot en bewaar op een frisse plaats (onder 10 graden)1
1
Puntjes1
2
De vruchten niet spoelen en niet kwetsen1
3
Grotere stukken gebruiken1
4
De pot vol leggen
SOS Piet - Witloof in zure melksaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
In melk gesmoorde rollade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren in melksaus
50 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Haring met melksaus (oorlogsrecept)
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Melksaus Met Spek
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
PH SOS Piet - Aspergepuree
60 min
Bijgerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Aardappelen op de BBQ
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Aardappelbeignets met ricotta
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Aardappel met kaviaar
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept