tomaat-mozza alla espuma

6
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatine in koud water.
  • 2 Pel de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes en mix ze fijn samen met de tomatenketchup.
  • 3 Warm de tomatencoulis op en voeg er de slagroom en de 2 dl olijfolie bij ,breng aan de kook.
  • 4 Neem de coulis van het vuur en doe er de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes bij roer tot de gelatine gesmolten is.
  • 5 Giet dit mengsel in de sifon en breng 1 of 2 gaspatronen aan (sifon 0,5 of 1 liter).
  • 6 Hou de sifon ondersteboven en schud er krachtig mee, zet hem minstens 3 uur in de koelkast.
  • 7 Draai de basilicumblaadjes met de olijfolie in een keukenmachine en breng op smaak met peper & zout.
  • 8 Snij de mozzarella in plakjes.
  • 9 Doe in glazen potjes eerst een laag gedroogde tomaten en dan een laag mozzarella .1
  • 0 Lepel er de basilicumcoulis over en spuit er dan de tomaten-espuma op.

tomaat-mozza alla espuma is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Oestertartaar met spinaziewaterkerscoulis en gin-espuma
Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde groenten met espuma van mozzarella
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde zalm met espuma van zwart sesamzaad
120 min Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille met chocolade-espuma en espresso-ijs
120 min Nagerecht
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept