Terrine van ui, wortelen en savooikool

4
70 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 uien en de koolbladeren schoonmaken. De wortelen schrapen. Voor een terrine voor 8 personen van elke groente 170 gram in kleine blokjes snijden en enkele minuten fruiten in hete olie. 2/3 van de mosterd erdoor roeren en laten afkoelen.
  • 2 De eieren loskloppen en het in wat water opgelost maïszetmeel toevoegen. Goed roeren en bij de groenten voegen.
  • 3 De bereiding in een goed ingevette terrine- of cakevorm gieten. In een warmwaterbad zetten en gedurende 1 uur laten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • 4 De terrine uit de vorm halen en warm of koud opdienen.
  • 5 De saus maken door de room en de rest van de mosterd samen licht op te kloppen. Op smaak brengen met peper en zout.
  • 6 Op elk bord een bodempje saus gieten en er een plak van de terrine op schikken.

Terrine van ui, wortelen en savooikool is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hoeve-ei in een beursje van savooikool en spekjes
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrolletjes met varkensfilet
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde Savooikool Met Pancetta En Knoflook
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tongscharfilets met gesmoorde savooikool
0 min
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept