Zoek
Brabantse witlooftaart
4
50 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 uien
5 stronkjes witloof
2 takjes bleekselder
20 gr boter
150 gr gekookte ham in reepjes
2 eieren
nootmuskaat
1/2 dl melk
100 gr geraspte kaas
1 rol kruimeldeeg
Bereiding
1
- pel de uien en hak fij
2
- maak witloof en bleekselder schoon, snij in kleine stukjes
3
- stoof de groenten beetgaar in wat boter
4
- klop de eieren los en kruid met peper, zout en nootmuskaat, voeg de melk en de helft van de gemalen kaas toe
5
- boter de taartvorm in en bebloem, bekleed met het kruimeldeeg en prik het in met een vork
6
- verdeel de gestoofde groenten en de hamreepjes erover en overgiet met het eimengsel
7
- bestrooi met de rest van de kaas
8
- bak de taart gedurende 30 min op 200°C in een voorverwarmde oven
Brabantse witlooftaart is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Witlooftaart met ham en kruidenkaas
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
witlooftaart
60 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant met witlooftaart en champignons
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlooftaart
120 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min
Snack
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept