Zoek
Spinaziesoufflé
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 gr spinazie
4 eieren
50 gr boter
50 gr bloem
500 ml volle melk
200 gr gemalen belegen kaas50
1 tl kerriepoeder
1 tl citroensap
1 teen knoflook, fijngesneden
hoge ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet
Bereiding
1
- verhit een bodem water in een hoge pan en laat de spinazie er in 3 delen in slinken
2
- laat uitlekken in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit
3
- snijd de spinazie fijn en druk er nogmaals zo veel mogelijk vocht uit
4
- doe de spinazie in een kom
5
- verwarm de oven voor op 175°C
6
- splits de eieren
7
- laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe, laat op laag vuur 5 min garen onder voortdurend roeren, tot een egale massa
8
- voeg de melk toe en breng aan de kook
9
- voeg de kaas toe, laat die smelten en neem de pan van het vuur, laat iets afkoelen1
0
- schenk een beetje van de saus bij de eierdooiers en roer goed door1
1
- schenk dit mengsel terug in de pan met de saus en roer tot een gladde massa1
2
- schenk de saus bij de spinazie en voeg het kerriepoeder, het citroensap, de knoflook en peper en zout naar smaak toe1
3
- klop de eiwitten stijf in een kom en spatel de massa door het spinaziemengsel1
4
- schep alles in de ovenschaal en zet de soufflé in het midden van de oven1
5
- laat in ca 45 min rijzen en goudbruin worden, doe de oven in tussentijd niet open want dan kan de soufflé inzakken1
6
- serveer direct1
7
Lekker bij een stukje vis.
Spinaziesoufflé is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Filet pur met roquefortsaus en spinaziesoufflé.
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept