4 - Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm dik en bestrijk ze met 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper.
5 - Snipper het basilicum fijn. Hou enkele blaadjes opzij voor de versiering.
6 - Rasp de parmezaan.
7Voorbereiding :
8 25 min. + 35 à 40 min. in de oven
9 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.1
0 2 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het fijngesnipperde knoflook 2 min. Voeg de tomatensalsa en het kaneelstokje toe. Laat 15 min. stoven. Kruid met peper en zout.1
1 3 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag of in een grillpan en bak de aubergineplakken 3 min. aan elke kant. Ze moeten1
2 goed zacht zijn.1
3 4 Haal het kaneelstokje uit de tomatensaus en voeg het fijngesnipperde basilicum toe.1
4 5 Schep enkele lepels saus in een ovenschaal en leg er enkele aubergineplakken op. Verdeel daarover enkele mozzarellaschijven. Herhaal dit tot u 3 à 4 lagen hebt en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de parmezaan en bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.1
5 Afwerking: 1
6 Verdeel de aubergineschotel over 4 diepe borden en werk af met een blaadje basilicum. Serveer met een stukje brood of mafaldine (pasta).1
7 Tip: 1
8 U kan dit gerecht ook in individuele ovenschaaltjes maken. Snij de plakken aubergine dan wel in kleinere stukken.