Zoek
Bavarois van speculaas met boterkletskoppen
4
260 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kop sterke espresso
flinke scheut donkere rum
2 eetlepels suiker
16 kletskoppen
4 blaadjes gelatine
2 dl melk
60 g speculaas
100 g griessuiker
2 dl room
6 eierdooiers (stuks)
Bereiding
1
Laat de gelatine weken in koud water en kook de melk.
2
Maal de speculaaskoekjes fijn en voeg ze bij de melk.
3
Klop de suiker op met de eierdooiers.
4
Giet de kokende melk op de dooiers en laat indikken op een laag vuurtje.
5
Voeg de gelatine toe, haal het mengsel door een fijn zeefje en laat het deels afkoelen.
6
Klop de room op en spatel hem onder de crème.
7
Vul 4 vormpjes met de bavarois en laat minstens 4 uur opstijven in de ijskast.
8
Kook de koffie met de rum en de suiker in tot een lichte siroop.
9
Haal de bavarois uit de vormpjes, schik op koude borden en prik er de kletskoppen in. 1
0
Lepel er wat saus langs.
Bavarois van speculaas met boterkletskoppen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Bramenbavarois met kaneelroom
305 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien charlotte
60 min-
Bekijk recept
Bessenbavarois
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Tuinerwtenbavarois
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept