Zoek
Spaanse omelet
4
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 grote aardappelen
1 kleine ui
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
120 gr chorizo in dunne plakjes
6 eieren
olijfolie
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Schil de aardappelen, kook ze in hun geheel bijna gaar in gezouten water.
2
Giet de aardappelen af, laat even uitdampen op het gedoofde vuur, laat afkoelen, snij ze daarna in blokjes.
3
Pel de ui en snij in dunne ringen.
4
Verwijder de zaadlijsten van halve paprika's en snij vervolgens in halve ringen.
5
Verhit 2el olijfolie in een antikleefpan en fruit de ui en paprika zacht onder af en toe roeren, +/- 7 min.
6
Doe er nog 2 à 3 el olijfolie bij, zet het vuur lager en voeg de aardappelblokjes en chorizo toe, bak nog 3 à 4 min.
7
Klop ondertussen de eieren los, afkruiden met pezo.
8
Doe het eimengsel in de pan, bak 5 à 6 min. tot het ei begint te stollen.
9
Plaats een groot bord omgekeerd op de pan en draai de omelet voorzichtig ondersteboven op het bord.1
0
Laat de omelet terug in de pan glijden en bak nog +/- 3 min, de omelet moet wel gestold maar in het midden vochtig zijn.1
1
Bestrooi de omelet met gehakte peterselie en dien op met vers stokbrood.1
2
TIP: u kunt de omelet 5 à 6 minuten bakken, en dan, i.p.v. omkeren even onder de grill plaatsen tot de bovenkant gestold en mooi bruin is.
Spaanse omelet is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept