Spaanse omelet

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, kook ze in hun geheel bijna gaar in gezouten water.
  • 2 Giet de aardappelen af, laat even uitdampen op het gedoofde vuur, laat afkoelen, snij ze daarna in blokjes.
  • 3 Pel de ui en snij in dunne ringen.
  • 4 Verwijder de zaadlijsten van halve paprika's en snij vervolgens in halve ringen.
  • 5 Verhit 2el olijfolie in een antikleefpan en fruit de ui en paprika zacht onder af en toe roeren, +/- 7 min.
  • 6 Doe er nog 2 à 3 el olijfolie bij, zet het vuur lager en voeg de aardappelblokjes en chorizo toe, bak nog 3 à 4 min.
  • 7 Klop ondertussen de eieren los, afkruiden met pezo.
  • 8 Doe het eimengsel in de pan, bak 5 à 6 min. tot het ei begint te stollen.
  • 9 Plaats een groot bord omgekeerd op de pan en draai de omelet voorzichtig ondersteboven op het bord.1
  • 0 Laat de omelet terug in de pan glijden en bak nog +/- 3 min, de omelet moet wel gestold maar in het midden vochtig zijn.1
  • 1 Bestrooi de omelet met gehakte peterselie en dien op met vers stokbrood.1
  • 2 TIP: u kunt de omelet 5 à 6 minuten bakken, en dan, i.p.v. omkeren even onder de grill plaatsen tot de bovenkant gestold en mooi bruin is.

Spaanse omelet is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept