1 Laat de slakken 5 minuten in de witte wijn koken, laat ze uitlekken.
2 Gril de spekreepjes knapperig en goudbruin; zet opzij. Hak de ui en knoflook fijn en smoor ze in 1 scheutje olijfolie. Schep de slakken en de spekreepjes erdoor.
3 Giet er 25 cl witte wijn over en laat alles op heel laag vuur 10 minuten stoven. Roer 5 minuten voor het einde van de stooftijd de slakkenboter erdoor gevolgd door de fijngehakte peterselie. Schep voor 1 borrelhapje 1 slak met 1 reepje spek in 1minipasteibakje.
4 SLAKKENBOTER
5 -3 sjalotten, fijngesneden
6 - 2 tenen knoflook, fijngesneden
7 - 1 bos peterselie, fijngesneden
8 - 150 g boter
9 -zout en peper1
0 Vermeng de sjalotten, de knoflook en de peterselie met de boter en breng op smaak met zout en peper.