3 - Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.
4 - Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
5 - Maak met een dunschiller fijne linten van de wortelen.
6 - Snipper de lente-uitjes fijn en rasp de gember.
7Voorbereiding
8 (20 min.)
9 1 Kook de broccoliroosjes ± 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water en giet af. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken.1
0 2 Kook intussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.1
1 3 Verhit de arachideolie in een wok en bak de wokreepjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper.1
2 4 Voeg de geraspte gember en de fijngesnipperde lente-uitjes toe en roerbak 2 min. Doe er ook de broccoliroosjes en de wortelslierten bij en roerbak ± 6 min.1
3 5 Overgiet met de sojasaus en kruid goed met peper.1
4 Afwerking1
5 Verdeel het wokgerecht over diepe borden of kommetjes en geef er de rijst bij.
Oosterse wok met broccoli en wortellinten is een recept van Solo Open Kitchen