4 - Laat het bouillonblokje en de saffraan oplossen in 1/2 dl heet water.
5 - Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
6Voorbereiding
7 (15 min.)
8 1 Verhit de boter en de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de kruiden en de gemalen kokosnoot toe en bak nog 1 min.
9 2 Voeg de kippenreepjes toe en bak 5 min. goudbruin.1
0 3 Overgiet met de yoghurt, de bouillon en de kokosmelk. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid naar smaak met peper en zout.1
1 4 Bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.1
2 Afwerking1
3 Serveer met basmatirijst of pitabrood dat u in repen gesneden hebt. Serveer met wat geraspte wortelen.1
4 Tip1
5 meer dan 41
6 Bij een Indische rijsttafel horen veel verschillende gerechtjes (vlees, kip, vegetarisch, warme of koude groentebereidingen), die geserveerd worden met rijst natuurlijk en eventueel wat pitabrood. Elke gast kan één gerecht maken (thuis of bij de gastheer of -vrouw als u samen wil koken), zodat er keuze genoeg is. Op deze pagina en de volgende vindt u alvast 2 ideetjes. Gebruik een schotelwarmer om alles lekker warm te houden aan tafel.