4 - Snij de paprika’s en het rode pepertje in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snipper het pepertje fijn en snij de paprika’s in stukken.
5 - Snipper het knoflookteentje en de koriander fijn.
6 - Snij de uien in ringen.
7Voorbereiding
8 (45 min.)
9 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het kalkoenenstoofvlees 5 min. goudbruin. Kruid goed met peper, zout en de cayennepeper. Zet opzij.1
0 Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in een diepe pan en stoof de uiringen en het fijngesnipperde knoflook glazig.1
1 Voeg het fijngesnipperde pepertje en de champignons toe en bak ± 5 min.1
2 Voeg de stukjes paprika toe en laat 5 min. stoven.1
3 Overgiet met de tomatenstukjes en voeg het kalkoenenstoofvlees toe. Laat nog 30 min. stoven.1
4 Afwerking1
5 Verdeel het stoofpotje over de borden. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander en serveer met basmatirijst, couscous, voorgekookte tarwegraantjes of gekookte aardappelen.1
6 Tip1
7 Voor extra pit kan u een mespunt sambal oelek of wat tabasco toevoegen.
kalkoenstoofpotje met paprikatrio is een recept van Solo Open Kitchen