Champignon-roomsoep met kipreepjes en kaascroutons

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Omdat je deze maand waarschijnlijk al genoeg tijd in de keuken gaat doorbrengen, koesteren we in december des te meer onze makkelijke maandagen! Vandaag een maaltijdsoep met champignons. Gebruik kant-en-klare bouillon, zonder kunstmatige kleur- en geurstoffen, en gebruik die als basis voor een gebonden romige soep met als extra vulling gerookte kipreepjes en krokante kaascroutons.
  • 2 2
  • 3
    Voorbereiding
  • 4 Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin het uitje met de knoflook en voeg na 2 minuten de champignons toe. Bak de champignons bruin en voeg de bloem toe. Laat de bloem op laag vuur even gaar worden, en voeg dan al roerend de bouillon en 3 potten water toe. Laat 10 minuten zachtjes koken
  • 5 Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 6 Meng de room met de eierdooier en een paar druppels citroensap en roer dit langzaam door de soep. Voeg de kipreepjes toe. Laat de soep niet meer koken en breng op smaak.
  • 7 Rooster de boterhammen, strooi de kaas eroverheen en laat de kaas smelten in de oven. Snijd de boterhammen in repen of in blokjes. Schep de soep in kommen of borden, bestrooi met de peterselie en strooi er wat kaascroutons in.

Champignon-roomsoep met kipreepjes en kaascroutons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebonden preisoep met kaascroutons
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preisoep met lange kaascroutons
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Kaascroutons
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Knoflooksoep Met Kaascroutons
30-60 min -
Bekijk recept

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept