Zoek
Wok met kip en witte kool
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr kipfilet in reepjes
1/2 st witte kool fijn geseneden
2 st uien
2 teentjes knoflook
2 st wortel in schijfjes
1 st prei in ringen
1 blik gepelde tomatenblokjes
1 el sambal
3 el ketjap
3 el suiker
400 gr rijst
kippenkruiden
olijfolie
Bereiding
1
Kippenreepjes kruiden met kippenkruiden en aanbakken in een beetje olijfolie in de wok.
2
Leg de kippenreepjes daarna op een bordje.
3
Uien grof snijden en aanbakken in olijfolie in de wok.
4
Kool, look en wortel toevoegen en even wokken.
5
Voeg prei en gepelde tomaten toe en laat een 10-tal minuten stoven.
6
Voeg water toe zodat het geheel smeuig blijft.
7
Voeg nu de sambal, ketjap en de suiker toe en laat even mee stoven.
8
Doe de kippenreepjes in het groentenmengsel en laat het geheel nog 5 minuten warmen.
9
Bind het geheel eventueel met een beetje sausbinder.1
0
Kook ondertussen de rijst.1
1
Je kan daarna de rijst nog onder het groentenmengsel mengen en even mee laten opwarmen zodat de smaak ook in de rijst aanwezig is.
Wok met kip en witte kool is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Curry met groene kool en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept