2 Giet ze af en zet ze even terug op het uitgedoofde vuur om ze te bloemen, schud goed op.
3 Stoof de prei aan in een klontje solo en kruid met tijm en pezo.
4 Stamp de aardappelen fijn (of doe ze door de roerzeef) en meng er een klont hoeveboter, de karnemelk en prei onder. Breng op smaak met nootmuskaat en pezo.
5 Kruid de kipfilets met paprikapoeder en pezo en bak ze gaar in 2 eetlepels solo.
6 Haal ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
7 Maak de witloofblaadjes los, spoel ze onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier, kruiden met pezo en bak ze in de pan van de kip.
8 Haal het witloof uit de pan en houd warm.
9 Verwijder overtollig vet en blus de pan met een scheutje cognac en de fond, schraap de aanbaksels los. Voeg de veenbessenconfituur toe en laat de saus inkoken tot sausdikte. Roer van het vuur af een klontje hoeveboter onder.1
0 Schik de witloofblaadjes in een waaier op zeer warme borden, plaats er een dresseerring bovenop en vul die op met preistoemp. 1
1 Verwijder de ring, schik de kippenfilet op de stoemp en lepel de saus er rond. 1
2 Garneer eventueel met wat apart gehouden gestoofde prei.