Zoek
Kippefilet met worteltjes in Postel-bier
6
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
5 dubbele kipfilets
1 kg verse wortelen of wortelschijfjes
1 middelgrote ajuin
200 à 250 gr spekblokjes
100 gr Solo boter
200 ml gevogeltefond
2 eetlepels Luikse siroop
33 cl blonde Postel bier
1 koffielepel tijm
1 blaadje laurier
kipkruiden
peper en zout
Bereiding
1
Voorbereiding
2
- indien u verse wortelen gebruikt, snij ze in fijne schijfjes.
3
- snij de kipfilets in stukken van ongeveer 3x3 cm.
4
Voorbereiding
5
smelt de boter in een kookpot en bak de stukken kipfilet langs alle kanten goudbruin, en kruid met kipkruiden, peper en zout.
6
voeg de in stukjes gesneden ajuin en de spekblokjes toe en overgiet met de gevogeltefond. Kruid met de tijm en het blaadje laurier.
7
voeg na 5 minuten de wortelschijfjes toe, overgiet met het bier en laat afgedekt 15 minuten sudderen.
8
voeg de Luikse siroop toe en laat nog 5 minuten indikken (eventueel nog meer indikken met Maïzena wit).
9
opdienen met puree of kroketten.1
0
eventueel de overige wortelschijfjes bereiden en erbij serveren.1
1
lekkerder wanneer het de dag voordien bereid is !1
2
smakelijk !
Kippefilet met worteltjes in Postel-bier is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Mosselen met bier en room
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
The Elvis
Snack
Bekijk recept
Kippefilet met citroen en truffel-olie
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippefilet op Oosterse wijze
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippefilet op Italiaanse wijze
0 min
Bekijk recept
Opgevulde kippefilet met een Antwerps accentje
0 min
Bekijk recept