1 Ingredienten: eendenfilet sjalotje suiker balsamico azijn bruin bier kippenbouillon maïszetmeel Benodigdheden voor 4 personen
2 4 eendenfilets met vel peper en zout 1 sjalotje 2 el suiker 0,5 dl balsamico azijn 2 dl bruin bier 1 dl water ½ el PH kippenbouillon eventueel een beetje maïszetmeel om de saus te binden
3Voorbereiding
4 - Neem een braadpan. - Kruid de filet met peper en zout en bak zonder gebruik van vetstof. Leg de eendenfilet op de velkant en bak gedurende 8 à 10 minuten. Omdraaien en nog 2 minuten aan de andere kant. - Neem de eend uit de pan, giet het vet af en houd enkel het aanbaksel over. - Stoof een sjalotje in de pan, voeg 2 eetlepels suiker toe en laat karameliseren. - Blus met balsamico azijn en roer het bruine aanbaksel los. - Voeg het bier en het water toe. - Doe er de PH kippenbouillon in en laat alles tot de helft inkoken. - Leg het vlees terug in de saus en laat verder nog even garen. - Bind de saus bij met maïszetmeel dat je oplost in een beetje bier.
5 Tips
6 Gebruik een braadpan Doe geen boter in de pan maar bak op de velkant Voeg geen room en appelsien toe Gebruik veel minder bier