Zoek
Marokkaanse kippenbouten
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 rode uien
3 wortelen
600 gr kippenbouten
80 gr chorizo
4 grote romatomaten
200 gr kikkererwten
300 ml kippenbouillon
5 el sherry
2 el 'ras el hanout' kruidenmengeling
verse koriander
versgemalen peper
zout
Bereiding
1
- verwarm de oven voor op 180°C
2
- maak een marinade van 2 el olijfolie en de ras el hanout kruiden
3
- besmeer de kippenbouten met de marinade en laat ze even rusten
4
- snij de ui en wortel in kleine stukjes en de tomaten in partjes
5
- leg de kippenbouten in een grote vuurvaste schotel en voeg er de schijfjes chorizo aan to
6
- schik er de ui, wortel, tomatenpartjes en kikkererwten bij
7
- kruid met peper en zout, giet er de kippenbouillon en sherry over en laat 30 minuten garen in de oven
8
- haal de kippenbouten uit de oven en bestrooi ze met verse koriander
9
Serveer met couscous en/of naanbrood.
Marokkaanse kippenbouten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Citroenkip
1uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kip
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met koolraap
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept