1 Halveer de haantjes en wrijf ze in et wat olijfolie. Kruid de stukken met peper en zout en gril ze mooi bruin. Kook de aardappelen en de erwtjes apart beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat afkoelen. Snipper de rode ui en bak ze 2 min in een scheut olijfolie. Hak de ontpitte mirabellen, de look en de tijm grof en stoof ze 5 min mee met de ui. Blus de pan met het sinaasappelsap en voeg de zeste, de ketchup, de harissa en de tomatenpuree toe. Laat de laksaus al roerend nog 5 min stoven. Mix ze en laat afkoelen. Pel de aardappelen als ze nog warm zijn en snij ze in hapklare stukken. Breng ze op smaak met peper en zout. Mix het citroensap en de verse basilicum en roer de dressing over de aardappelen. Smeer de haantjes in met de laksaus en laat ze 8 min verdergaren in een voorverwarmde oven op 190°C. Schep de erwtjes door de aardappelsalade en lepel ze op borden. Schik er de gelakte haantjes op. Dien op met een frisse salade.
Gelakt haantje met gemarineerde aardappelsalade is een recept van Solo Open Kitchen