Gelakt haantje met gemarineerde aardappelsalade

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de haantjes en wrijf ze in et wat olijfolie. Kruid de stukken met peper en zout en gril ze mooi bruin. Kook de aardappelen en de erwtjes apart beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat afkoelen. Snipper de rode ui en bak ze 2 min in een scheut olijfolie. Hak de ontpitte mirabellen, de look en de tijm grof en stoof ze 5 min mee met de ui. Blus de pan met het sinaasappelsap en voeg de zeste, de ketchup, de harissa en de tomatenpuree toe. Laat de laksaus al roerend nog 5 min stoven. Mix ze en laat afkoelen. Pel de aardappelen als ze nog warm zijn en snij ze in hapklare stukken. Breng ze op smaak met peper en zout. Mix het citroensap en de verse basilicum en roer de dressing over de aardappelen. Smeer de haantjes in met de laksaus en laat ze 8 min verdergaren in een voorverwarmde oven op 190°C. Schep de erwtjes door de aardappelsalade en lepel ze op borden. Schik er de gelakte haantjes op. Dien op met een frisse salade.

Gelakt haantje met gemarineerde aardappelsalade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rollade gelakt met stroop
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool in de wok met gelakt buikspek
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakt buikspek & varkensballetjes met leffe, honing, piment & frisse kruiden
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakt Varkensvlees
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept