1 Snij de kip in blokjes en bak ze in wat olijfolie. Schep ze eruit en bak de asperges knapperig. Doe de kip terug in de pan. Strooi er wat bloem over en giet er al roerend de kippenbouillon bij. Laat inkoken. Voeg er de room, de fijngesnipperde peterselie en de tijm bij en laat 10 min sudderen tot een romig mengsel. Laat afkoelen. Vet 6 ovenvormpjes in. Rol het deeg uit tot 5 mm dikte en snij er 12 rondjes uit, iets groter dan de doorsnee van de vormpjes. Leg in elk vormpje een rondje deeg en lepel er kipvulling op. Dek toe met een deegrondje. Vouw de randen goed dicht. Klop het ei los met de melk en bestrijk het deeg. Zet de gebakjes 30 min in de koelkast. Bestrijk ze opnieuw met het eimengsel en bak ze 40 min in een voorverwarmde oven op 220°C tot ze goudbruin zien.
Hartige gebakjes met kip en asperges is een recept van Solo Open Kitchen