Zoek
Kalkoen in kokossaus
4
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 kalkoensteaks
3 sjalotten
250 gr champignons
100 gr zongedroogde tomaten op olie
1 blik ananasstukjes op sap (230gr)
300 ml kokosmelk
2 el vloeibare honing
1 schijfje kruidenboter
1 el olijfolie
1 koffilepel kerriepoeder
Bereiding
1
- snij de kalkoensteaks (ca 600gr) in repen en meng goed met de honing
2
- snipper de sjalotten
3
- snij de champignons in schijfjes en de zongedroogde tomaten in reepjes
4
- laat de ananasblokjes uitlekken, hou wat van het sap apart
5
- verhit de olie in de wok en roerbak de kalkoen ca 5 min, neem uit de wok en hou warm
6
- laat de kruidenboter smelten in de wok en roerbak de sjalot in ca 2 min glazig
7
- voeg de champignons toe en doe er na enkele min ook de zongedroogde tomaten bij, roerbak nog ca 2 min
8
- zet het vuur laag en voeg de kokosmelk toe, laat 2 min zachtjes koken, kruid met kerriepoeder, peper en zout
9
- zet het vuur uit en voeg de ananasstukjes en de kalkoen toe, samen met wat ananassap1
0
Serveer met rijst.
Kalkoen in kokossaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Hanna's kerriesaté
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissticks met tomaten-kokossaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in kokossaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise roerbakschotel met sappige kip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept