Zoek
Kip in pittige pindasaus
4
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
125 g geroosterde pinda's
2 uien
3 tenen knoflook
60 ml ketjap manis
2 tl bruine basterdsuiker
2 tl Chilisaus
300 ml kokosmelk
2-3 el Solo vloeibaar
4 kippenborsten met bot, in 3 stukken
275 ml kippenbouillon
1 rode peper, zonder zaadjes, in reepjes
2 limoenblaadjes, fijngesneden, voor de garnering
rijst
Bereiding
1
- Verwarm de oven voor op 170°C
2
- Hak de pinda's, uien en knoflook in een keukenrobot tot een grove puree
3
Voeg de ketjap, chilisaus, suiker en 1 el kokosmelk aan toe. Zet apart.
4
- Verhit de Solo in een grote pan op middelhoog vuur en bak de kip aan alle kanten lichtbruin. Leg op een bakplaat enz et in de oven
5
- Schep het vet uit de pan. Voeg de pindapasta toe en bak 1-2 min.
6
- Schenk de bouillon en rest van de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en laat 5 min. op zacht vuur koken.
7
- Doe de kip weer in de pan en kook nog 5 min.
8
- Garneer met de rode peper en limoenblaadjes
Kip in pittige pindasaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sojascheuten en tofu
20 min
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept