Zoek
Tajine van kip met tomaten en honing
4
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1.5 kg Kippenbillen
2 blikken Hele gepelde tomaten
2 el vloeibare honing
2 uien
4 el pijnboompitten
1 klontje Solo
1 el olijfolie
1 el Marokkaanse kruiden (Delhaize)
2 el verse platte peterselie
Bereiding
1
- Laat de gepelde tomaten uitlekken in een vergiet
2
- Snij de kippenbillen in twee en laat ze bruinen in de Solo en olijfolie
3
- Verwijder de kip zodra er een bruin korstje aan beide zijden is
4
- verwijder een beetje vetstof ui de pan en bak de uien 5 min. op een laag vuurtje.
5
- Voeg de kip opnieuw toe, samen met de gepelde tomaten (in twee gesneden), peper, zout en de Marokkaanse kruiden.
6
- Dek af en laat 45 minuten op zacht vuurtje sudderen. Draai de kip enkele keren om tijdens het bakken.
7
- Bak ondertussen de pijnboompitten
8
- Haal de kip uit de pan, voeg de honing toe en laat 2 min. sudderen. Voeg de kip opnieuw toe, samen met de pitjes en kruid bij indien nodig.
9
- Voeg de peterselie toe en dien op1
0
- Lekker met couscous
Tajine van kip met tomaten en honing is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept