Coq au vin blanc

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de kip, dep droog en deel in stukken. Kruid met versgemalen peper en zout.
  • 2 Snijd het spek in kleine blokjes. Pel de sjalotten, reinig de champignons, pel de look en hak fijn. Haal de zaadjes uit de tomaten en snijd ze in blokjes.
  • 3 Verhit Solo in een stoofpot en bak het spek glazig. Voeg de sjalotten, knoflook en champignons toe en laat deze enkele min. meebakken. Haal dan alles uit de pan en zet even aan de kant. Voeg de kip en bloem toe. Laat ze aan alle kanten goudbruin bakken en blus met de sherry. Voeg de witte wijn, tomatenblokjes, laurier en tijm toe en breng aan de kook.
  • 4 Voeg de champignons, spek, knoflook en sjalotten opnieuw toe. Breng aan de kook, plaats het deksel op de pot en laat de coq au vin blanc ongeveer 1 uur zachtjes sudderen. Roer nu en dan om. Haal het deksel van de pot, verwijder de takjes tijm en laat nog 30 min. langer sudderen, voeg indien nodig meer vocht toe. Doe er net voor het serveren de room bij.
  • 5 Dit is een recept van “Le Creuset”

Coq au vin blanc is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaastosti met tijmhoning
15 min Snack
Bekijk recept

Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept