6 - Schil de appelen, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.
7 - Los het maïszetmeel op in enkele eetl. water.
8Voorbereiding : 15 min.
9 1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.1
0 2 Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een wok en bak de kalkoenenblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de appelblokjes toe en roerbak nog 1 à 2 min. Haal uit de wok.1
1 3 Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok en bak de fijngesnipperde sjalot en de (diepgevroren) preiringen 5 min. (voeg eventueel een scheutje water toe, zodat de groenten niet aanbranden). Kruid met peper, zout en de tijm.1
2 4 Voeg het vlees en de appelblokjes toe, samen met 1 dl water. Meng goed en doe er de lichte room en het opgeloste maïszetmeel bij. Laat pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt.1