4 - Laat de ananasschijven uitlekken en snij in blokjes van 2 cm. Zet het sap opzij.
5 - Verwijder de harde kern van het witloof en snij in stukken van 2 à 3 cm.
6 - Pers de limoen.
7Voorbereiding
8 (25 min.)
9 1 Meng de groene curry met de fijngesnipperde sjalot in een wok. Overgiet met de kokosmelk, het ananassap en de gevogeltefond. Roer alles goed dooreen en laat 5 min. koken op een hevig vuur.1
0 2 Voeg de stukken witloof toe en kook ± 5 min. gaar.1
1 3 Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).1
2 4 Snij ondertussen de kalkoenensneden in schuine sneetjes van ± 2 cm. Bestrooi met het paprikapoeder1
3 en de cayennepeper.1
4 5 Doe de kalkoenenreepjes en de ananasblokjes in de wok en laat nog ± 10 min. garen.1
5 6 Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.1
6 7 Hak de platte peterselie grof.1
7 8 Breng de wokbereiding op smaak met de oestersaus en het limoensap (voeg indien nodig nog wat groene curry toe).1
8 Afwerking1
9 Bestrooi rijkelijk met de geroosterde pijnboompitten en de gehakte platte peterselie. Serveer met de rijst.
kalkoenwok met witloof en groene curry is een recept van Solo Open Kitchen