3 - Snij de preiwitten eerst in de lengte doormidden en daarna in halvemaantjes van 1/2 cm.
4 - Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.
5 - Snipper de peterselie fijn.
6Voorbereiding
7 (de dag voordien 40 min.,op het moment zelf 15 min.)
8 De dag voordien (40 min.)
9 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met de geplette korianderbolletjes, peper en zout.1
0 2 Giet er de bouillon over en laat 10 à 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.1
1 3 Voeg de prei en de kokosmelk toe. Laat nog 20 min. garen op een matig vuur.1
2 Op het moment zelf (15 min.)1
3 4 Verwarm het stoofpotje op een zacht vuur. Voeg de uitgelekte bamboescheuten toe en laat 5 à 10 min. mee opwarmen. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.1
4 Afwerking1
5 Bestrooi het stoofpotje met de peterselie en dien op met Thaise rijst.
EXOTISCH KALKOENENSTOOFPOTJE MET KOKOSMELK is een recept van Solo Open Kitchen